Ενημέρωση

Ξεκινώντας, θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε για την συμμετοχή σας σε αυτό το 1ο Συμπόσιο Ζωγραφικής που διοργανώνουμε στο δήμο Μαραθώνα.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος  Marathon Art Festival ξεκίνησε μια νέα συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ανατολικής Αττικής (ΕΦΑΑΝΑΤ). Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας, το πρώτο συμπόσιο ζωγραφικής θα ενταχθεί στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρα Μουσείων που διοργανώνει κάθε χρόνο στις 18 Μαϊου το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων(ICOM) που φέτος έχει τίτλο «Το Μέλλον των Μουσείων. Αναστοχασμός και Επανεκκίνηση». Τα έργα που θα δημιουργήσετε στον  αρχαιολογικό χώρο του Ραμνούντα και στο Ιερό των Αιγυπτίων Θεών στην Μπρεξίζα με θέμα «Μαραθώνας, Φως και Χρώμα στην Ιστορία», εμπνεόμενοι από τις αρχαιότητες, θα εκτεθούν αφενός στο στεγασμένο μεσοελλαδικό νεκροταφείο του Βρανά (δίπλα στο Αρχαιολογικό Μουσείο Μαραθώνα), αφετέρου στο facebook της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ανατολικής Αττικής.
Για τον λόγο αυτόν, παρακαλούμε πολύ να έχετε έτοιμα τα έργα σας μέχρι τις 17 Μαΐου, να τα φωτογραφίσετε και να τα αποστείλετε στο mail  της κ. Γκουρτζιούμη igourtzioumi@culture.gr (αρχαιολόγου της ΕΦΑΑΝΑΤ) προκειμένου να αρχίσει από τις 18 Μαΐου η διαδοχική ανάρτησή τους στο facebook της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ανατολικής Αττικής.
Η φωτογραφία καλό θα ήταν  να συνοδεύεται από τον  τίτλο του έργου σας και, αν το επιθυμείτε, από μια μια πολύ σύντομη περιγραφή.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ του Συμποσίου Ζωγραφικής.

Επισκεφθείτε την σελίδα https://www.marathonartfestival.gr/συμμετέχοντες-καλλιτέχνες/ και από εκεί την σελίδα σας όπου θα δείτε, σε πιο Αρχαιολογικό χώρο θα είστε και ποιες ημέρες. Καθώς και το βιογραφικό σας όπως μας το στείλατε.
Αν έχετε να προσθέσετε, να αφαιρέσετε, η να διορθώσουμε κάτι να μας ενημερώσετε σχετικά.

Κάποιες σημαντικές πληροφορίες για την καλύτερη εξυπηρέτηση όλων μας.

14/15 Μαΐου
. 14 και 15 Μαΐου στις 09:00 θα συναντηθούμε στην είσοδο των Αρχαιολογικών χώρων όπου έχει προγραμματιστεί να συναντηθούμε και να ξεκινήσουμε.
Στις εισόδους θα σας περιμένουμε από το σύλλογο και να γνωριστούμε.
. 09:30 θα συναντήσουμε τους ξεναγούς μας για να μας ξεναγήσουν στους Ιστορικούς αυτούς χώρους και οι οποίοι μας προσφέρουν δωρεάν την ξενάγηση. Η ξενάγηση θα αρχίσει 09:30 χωρίς καθυστέρηση.
. 15:00 θα πρέπει να αποχωρήσουμε από τους χώρους καθώς, στις 15:30, κλείνουν οι Αρχαιολογικοί χώροι
Θερμή παράκληση, θα είναι σημαντικό να είμαστε στην ώρα μας την πρώτη ημέρα 14 και στις 22/05.

22/30 Μαΐου η Έκθεση
. Καλό θα είναι όσοι μπορείτε να φέρετε τα έργα σας την προηγούμενη ημέρα, Παρασκευή 21 Μαΐου για να τα τοποθετήσουμε στον χώρο.
. Από 22 έως 30 Μαΐου θα εκτίθενται τα έργα σας στο Μεσοελλαδικό Νεκροταφείο Βρανά στο Μουσείο του Μαραθώνα.
. Έχετε την δυνατότητα να φέρετε έως 2 έργα σας με τα καβαλέτα.
. Τα έργα σας με τα καβαλέτα θα πρέπει να τα φέρετε, η, την Παρασκευή 21 (09:-15:00) η το Σάββατο πρωί στις 22 έως 08-09:30 για να τα τοποθετήσουμε στον χώρο.
. Η έναρξη -εγκαίνια- της έκθεσης θα γίνει στις 10:00 η ώρα.

Για την εύκολη πρόσβαση σας στους αρχαιολογικούς χώρους, στις κεντρικές διασταυρώσεις θα υπάρχουν ταμπέλες κατεύθυνσης: ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ >>
Δείτε πως θα πάμε:
Ραμνούντα κατεύθυνση προς Σχινιά.
Με το GPS είναι εύκολο, έχει ένα ανοιχτό πάρκινγκ και θα σας περιμένουμε εκεί..
Ο Μάριος Αρμάος με τους εθελοντές θα σας περιμένουμε στην είσοδο
Μπρεξίζα Κατεβείτε προς την παραλία της Νέα Μάκρη, παρκάρετε όσο γίνετε αριστερά μετά την παιδική χαρά και από εκεί θα περπατήσετε στο πεζόδρομο της παραλίας 500μέτρα περίπου.
Η Χρύσα Αχλάδη με τους εθελοντές θα σας περιμένουμε στην είσοδο.
Αρχαιολογικό Μουσείο Μαραθώνα Κατεύθυνση προς Ελικοδρόμιο και εδώ θα υπάρχουν ταμπέλες. Το πάρκινγκ είναι μεγάλο, θα σας περιμένουμε εκεί.


Θα θέλαμε να μας στείλετε τον ΤΙΤΛΟ με μια μικρή περιγραφή με το όνομα σας του πίνακα με δυο λόγια για το έργο (έως 25 λέξεις), για να τυπώσουμε σε καρτελάκια.

Έχοντας γνώση πως σύμφωνα με τον Γενικό Κανονισμό για την Προστασία Δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα ( GDPR), κάθε καλλιτέχνης αποδέχεστε και συναινείτε να εμφανίζονται όλες οι φωτογραφίες των έργων που μας στείλατε στα email του Συλλόγου και όταν θα φωτογραφηθείτε στους αρχαιολογικούς χώρους και οι οποίες θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα: www.marathonartfestival.gr καθώς και σε κάθε άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης Facebook, Instagram, ICOM η άλλη ιστοσελίδα του Συλλόγου η οπουδήποτε κρίνει ο Σύλλογος, δίχως απαιτήσεις πνευματικών δικαιωμάτων η άλλες νομικές η οικονομικές απαιτήσεις για όσο χρονικό διάστημα χρειαστεί η απαιτεί ο Σύλλογος μας Marathon Art Festival (Μαραθώνια Καλλιτεχνική Γιορτή).
Όλες οι φωτογραφίες που θα τραβιούνται σε Αρχαιολογικούς χώρους δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για εμπορικό σκοπό καθώς τα πνευματικά δικαιώματα αυτών ανίκανου στην αρχαιολογική υπηρεσία.
Τα βιογραφικά σας θα αναρτηθούν ΜΟΝΟ στην ιστοσελίδα του www.marathonartfestival.gr