Μαραθώνας

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι marathon-lake_naos-1024x539.jpg

490π.χ. η μάχη του Μαραθώνα περνάει στην Ιστορία.
Οι Πέρσες τρέπονται σε φυγή.
Η Σαλαμίνα τους επιφυλάσσει το τελειωτικό χτύπημα.
Στα χρόνια που πέρασαν η Ιστορίας του Μαραθώνα εμπλουτίζεται.
Σήμερα, ο επισκέπτης έχει την δυνατότητα να εμπλουτίσει της γνώσεις του επισκεπτόμενος τον δήμο στις διακοπές όπως την λίμνη του Μαραθώνα, ο Βαρνάβας, με την περίφημη παραλία του και το ρέμα με τα πλατάνια, το Γραμματικό για τις ταβέρνες όπως επίσης και στο Σέσι με την μικρή και μεγάλη παραλία αλλά και τα αφανή ορύγματα.
Μια παράκαμψη προς το Λιμνιώνα όπου κατέληγε το τρενάκι από τα ορυχεία αξίζει για να κάνετε. Ο Αρχαιολογικό χώρος της Ραμνούντα είναι στην διαδρομή προς την παραλία του Σχoινιά.
Ο πύργος Οινόης έχει να μια πλούσια ιστορία, να το επισκεφτείτε. το σπήλιο Οινόης, Η εισαγωγή της λατρείας του Πάνα στην Αττική συνδέεται με τον πανικό που ο θεός ενέσπειρε στους Πέρσες στη μάχη του Μαραθώνα. Ο Αρκάδας Πάνας λατρεύεται σε σπηλιές, χώρους στον αντίποδα του πολιτισμένου βίου, που υπογραμμίζουν παράλληλα την ετερότητα της πατρίδας του.
Στην διαδρομή προς τον Μαραθώνα ο επισκέπτης μπορεί να επισκεφτεί το Μουσείο Μαραθωνίου δρόμου με την πλούσια συλλογή και την αφετηρία εκκίνησης του Μαραθωνίου.
Η επίσκεψη στον Τύμβος είναι επιβεβλημένη.Μετά την επίσκεψη στο Τύμβο η παραλία του Μαραθώνα θα σας ανταμείψει με τις ταβέρνες και τις καφετέριες της.
Το Αρχαιολογικό Μουσείο, ένα από τα ωραιότερα της Αττικής, το Πρωτοελλαδικό Νεκροταφείο είναι στο δρόμο σας προς την Νέα Μάκρη.
Η Νέα Μάκρη, εκτός από τα καταστήματα της όπου μπορεί ο επισκέπτης μπορεί να εφοδιαστεί με ότι χρειάζεται στην πλούσια αγορά της, στην παραλία της έχετε την δυνατότητα να περπατήσετε έως και την Μπρέξιζα από την μία πλευρά και έως το Μάτι εάν έχετε διάθεση για πεζοπορία.