4ο Συμπόσιο Β’

Πρόσκληση Ενδιαφέροντος

Θέμα Συμποσίου:
«Αιγαίου Ορίζοντες – Εξ Αργύρωση Λαυρεωτικού Κλέους»

Σας προσκαλούμε να ζήσετε μια μοναδική εμπειρία στο χώρο της ζωγραφικής, να συμμετάσχετε στο 4ο Συμπόσιο Ζωγραφικής που θα πραγματοποιηθεί 17-18 και 19 Μαΐου 2024 και θα ζωγραφίζουν διά ζώσης εντός των Αρχαιολογικών Χώρων του Ιερό Ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο και στον μοναδικό Αρχαιολογικό Χώρο Σούριζα Λαυρίου όπου πραγματοποιούνταν η εξόρυξη μεταλλεύματος αργυρούχου μόλυβδου πριν από το 3000 π.Χ.


-Το 4ο Συμπόσιο Ζωγραφική είναι 17-18-19 Μαΐου 2024
Κάθε Καλλιτέχνης θα Ζωγραφίσει εντός των Αρχαιολογικών χώρων και μπορεί να έρθει με το καβαλέτο του η ότι άλλο και με ότι υλικά επιθυμεί.
-Στους Αρχαιολογικούς χώρους θα μπορούν να μπούνε οι συμμετέχοντες Καλλιτέχνες ΜΟΝΟ με την ταυτότητα που θα προμηθευτούν από εκπρόσωπο του Συλλόγου μετά την εγγραφή τους με αίτημα συμμετοχής στο festival@marathonartfestival.gr Με την αποστολή του email για την συμμετοχή σας, παρακαλούμε στείλτε μας και δυο φωτογραφίες από έργα σας.
-Τελευταία ημέρα εγγραφής είναι η 10η Μαΐου.
Κάθε Καλλιτέχνης θα πρέπει να παρουσιάσει 1 έργο από το Σούνιο και 1 από την Σούριζα .
-Μικρότερη διάσταση έργου 30Χ40 εκ.
-Θα τηρηθεί ΑΥΣΤΗΡΑ η σειρά προτεραιότητας.
-Ο χώρος της έκθεση θα ανακοινωθεί στις 17 Μαΐου.
-Στις 17 Μαΐου στην είσοδο του Αρχαιολογικό χώρο του Σουνίου η στην Σούριζα Λαυρίου θα συναντήσετε έναν εκπρόσωπο μας από το Marathon Art Festival ο οποίος θα σας παραδώσει την ταυτότητα συμμετοχής και εισόδου στου Αρχαιολογικούς χώρους.

Εδώ θα βρείτε τις θέσεις με το GPS των Αρχαιολογικών χώρων:
-Συντεταγμένη Αρχαιολογικού χώρου Σούριζα Λαυρίου: rb.gy/noeo29
-Συντεταγμένη Αρχαιολογικού χώρου Ναό Σουνίου: rb.gy/sfdb9u


Το Συμπόσιο πραγματοποιείτε στο πλαίσιο του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων
18 Μαΐου σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ανατολικής Αττικής (ΕΦ.Α.ΑΝ.ΑΤ.) ΥΠ.ΠΟ.Α.

Η Συμμετοχή στο Συμπόσιο είναι δωρεάν.
Κάθε δωρεά για την κάλυψη των εξόδων του 4ου Συμποσίου είναι ευπρόσδεκτη.

Σας ευχόμαστε καλή επιτυχία και να περάσετε ευχάριστα.

Ευχαριστούμε θερμά, την Διευθύντρια της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ανατολικής Αττικής, Δρ. Ελένη Ανδρίκου, όλες και όλους τους Αρχαιολόγους που υποστηρίζουν το Σύλλογό μας Marathon Art Festival και που δίνουν την ευκαιρία στους Καλλιτέχνες να έχουν αυτή τη μοναδική ευκαιρία να δημιουργήσουν ζωντανά εντός της μαγείας που προσφέρουν οι Αρχαιολογικοί χώροι της Ανατολικής Αττικής.