Σοφρά ΡούλαΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ: ΣΟΦΡΑ ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ (ΡΟΥΛΑ)
ΗΜ.ΓΕΝΝΗΣΗΣ: 13/12/1917 ΣΑΛΑΜΙΝΑ

ΣΠΟΥΔΕΣ: Αποφοίτησα από το Γενικό Λύκειο Σαλαμίνας το 1989.
Τα πρώτα μου μαθήματα πάνω στο σχέδιο τα πήρα από την Σαλαμίνια Ζωγράφο Ειρήνη Κρουστάλη Παπασωτηρίου.
Παρακολούθησα μαθήματα Ελευθέρου σχεδίου και χρώματος στο Εργαστήριο του Νικολάου Στέφου στην Κυψέλη, από το 1990 έως το 1996 περίπου, με δάσκαλο τον Νίκο Στέφο , τον Γιώργο Ρόρρη και βοηθούς τότε τους Τίμο Μπατινάκη, Νικόλα Χριστοφοράκη, Παναγιώτη Μπελντέκο.
Από το 1998 έως το 2002 φοίτησα στην σχολή Αγιογραφίας του Σπυρίδωνος Καρδαμάκη στα Ανω Ηλύσια .Μετά το τέλος των σπουδών, στην σχολή Αγιογραφίας παρακολούθησα μαθήματα έναν χρόνο ακόμα μαθήματα (2003) δίπλα στον Σπύρο Καρδαμάκη για περισσότερη εξιδείκευση πάνω στο Στιλβωτό Χρυσό και περισσότερη εξάσκηση.

ΕΡΓΑΣΙΑ: Από το1991 έως το 2002 παράλληλα με τις σπουδές, εγαζόμουν σε προγράμματα της Νομαρχίας (ΝΕΛΕ) που αφορούσαν μαθήματα Ζωγραφικής και αργότερα και Αγιογραφίας. Δούλεψα σε προγράμματα του Δήμου πάνω στο ίδιο αντικείμενο όταν τα Προγράμματα της Νομαρχίας σταμάτησαν. Τα τελευταία 6 χρόνια δραστηριοποιούμαι με τον Σύλλογο Οικοκυρικής Σαλαμίνας (του οποίου είμαι Ταμίας και Ιδρυτικό μέλος μετά την επανασύσταση του καταστατικού του) και στον οποίο πάντα ήταν η έδρα μας, είτε δουλεύαμε με τα ΝΕΛΕ, είτε με τον Δήμο, πάνω στο ίδιο αντικείμενο.
Έχω φτιάξει σκηνικά για την Θεατρική παράσταση «Ο ΦΙΑΚΑΣ» το 1997 που έγινε στο Ευρυπίδειο θέατρο Σαλαμίνας, για την παράσταση «Το Αρκάδι» επίσης το 1997.
Την μακέτα της παράστασης «Οι Ατίθασοι» του Δ. Ψαθά τον Άυγουστο του 2001. Το 2008 έφτιαξα σκηνικά και κοστούμια για τις παραστάσεις «Ο Κουνενές» και «Ιστορία Ζωολογικού Κήπου» με το Θεατρικό Εργαστήρι «Αιακός».
Έχω πάρει μέρος σε εκθέσεις που έχουν γίνει στην Σαλαμίνα αλλά και σε άλλα μέρη της Ελλάδας, με θέματα ζωγραφικής, αγιογραφίας, και θέματα σχετικά με την Ναυμαχία της Σαλαμίνας και σε εκθέσεις του ομίλου UNESKO Πειραιά.
Έργα μου βρίσκονται σε σπίτια ιδιωτών στην Σαλαμίνα, εικόνες μου επίσης βρίσκονται στον Άγιο Μηνά, στον Άγιο Σπυρίδωνα, στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου( στον Άγιο Κωνσταντίνο), και στην Ζωοδόχο Πηγή.